Welke kleuren zijn beschikbaar voor een gietvloer?
Gietvloeren zijn door Gietvloer Diemen in alle kleuren leverbaar. Zo hebben wij alle kleuren van NCS, RAL en Sikkens in het kleuraanbod. Zo kan aan ieders kleurwens tegemoet gekomen worden. Bij de keuze voor een gietvloer en een kleur kunt u kiezen voor een solo uitvoering of betonlook. Bij de solo uitvoering is er sprake van één kleur. Bij een gietvloer in betonlook worden twee kleurtinten verwerkt. Er ontstaat daardoor een kunstzinnige uitstraling door het speciale betoneffect. De levendigheid van de tekening bepaalt u en daar kan op het moment van aanbrengen van de vloer rekening mee gehouden worden.
Op welk moment moet ik de kleur kiezen
De kleuren worden door de fabriek geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat er tijd genoeg is om de gewenste kleur te ontvangen, verzoek wij u tijdig de definitieve kleurkeuze door te geven. Dat is doorgaans drie weken voorafgaand aan het aanbrengen van de gietvloer. Nadat u de definitieve keuze voor een kleur aan ons bekend heeft gemaakt, brengen wij u nog een bezoek. Tijdens dat bezoek worden alle details nog eens uitvoerig besproken. Dat is onderdeel van het maatwerk dat Gietvloer Diemen levert. Het is tenslotte de bedoeling dat de vloer perfect naar wens aangebracht wordt en dat u daadwerkelijk de vloer in de gekozen kleur geleverd krijgt.
Wat is de levensduur van een gietvloer
Een gietvloer wordt altijd voorzien van een transparante laag die bescherming biedt. De gietvloer zelf kent in principe een oneindige levensduur. De bovenste laag kan in de loop der jaren uiteraard door gebruik met beschadigingen te maken krijgen. Het is dan ook handig om te weten dat de bovenste laag gemakkelijk kan worden gerenoveerd. Een dergelijke laag is wat dat betreft onder meer te vergelijken met een laag olie, lak of was over een houten vloer. Als er naar vernieuwing van de bovenste laag bij een gietvloer wordt gekeken, gebeurt dat gemiddeld eens in de acht jaar. Het voordeel is dan ook dat uw gietvloer er weer helemaal nieuw uitziet en bovendien van een nieuwe beschermlaag is voorzien.
Wat is het verschil tussen een PU en epoxy gietvloer?
Een polyurethaan (PU) gietvloer is perfect om toe te passen in ruimtes waar waarde wordt gehecht aan comfort en gemak. Een epoxyvloer is veel harder en daardoor ijzersterk. Deze vloer wordt dan ook vaak toegepast in de industriële sector. Door de harde eigenschappen kan deze vloer wel gevoeliger zijn voor scheuren. Overigens biedt dit vloertype fantastische mogelijkheden om effecten toe te voegen, zoals glitters, afbeeldingen, voorwerpen of een 3D-effect. Voor woongenot, stijl, comfort en gemak is een polyurethaan gietvloer een uitstekende keuze. Met betrekking tot de afwerking zijn er ook bij de PU gietvloer vele opties beschikbaar.
Onder welke omstandigheden kan een gietvloer het beste worden aangebracht?
De ruimte en ondergrond dient aan bepaalde eisen te voldoen om tot het beste resultaat te komen. De ondervloer dient in elk geval schoon, droog en vrij te zijn van voorwerpen. Het vochtpercentage in de ondergrond mag de 4 procent niet te boven komen. De minimale temperatuur in de ruimte en van de ondergrond dient 15 graden Celsius te bedragen. Verder dient er sprake te zijn van een goede verlichting en moet de ruimte zowel winddicht als waterdicht zijn.
Wat is de dikte van een gietvloer?
De dikte van een gietvloer bedraagt gemiddeld 2 of 3 millimeter. De vloer wordt in meerdere lagen aangebracht, zodat er geen sprake is van een absolute dikte van 2 of 3 millimeter. De dikte is dan ook afhankelijk van het aantal lagen dat aangebracht wordt. De ondergrond speelt daarbij ook nog een rol. Wij komen van tevoren langs om de mogelijkheden met u te bespreken. Daarbij volgt er altijd een advies ten aanzien van de juiste dikte van de gietvloer in de ruimte waar de vloer wordt gelegd.
Is een gietvloer krasbestendig?
Een gietvloer is net als alle andere typen vloeren niet 100 procent krasbestendig te noemen. Gietvloeren bieden echter wel weer het voordeel dat als er zich een kras of andere beschadiging voordoet er sprake is van een eenvoudige manier om het te herstellen. Dat kan namelijk door gietvloer reparatie toe te passen. Daarbij wordt er alleen maar een nieuwe toplaag aangebracht. Als er sprake is van een gemiddeld gebruik hoeft er pas na acht jaar sprake te zijn van het aanbrengen van een nieuwe toplaag. Als u het liefst zo min mogelijk krasjes op de vloer ziet dan raden wij u om voor de PU Gietvloer Green Line Comfort te kiezen. Dit type vloer staat namelijk bekend als de meest krasbestendige en sterkste gietvloer die er bestaat.
Hoe kan ik de gietvloer tegen krassen beschermen?
U kunt uiteraard de nodige maatregelen nemen om te voorkomen dat de gietvloer wordt beschadigd en er bijvoorbeeld krassen ontstaan. Het binnenlopen van zand is een bekende veroorzaker van krassen in de vloer. Het is dan ook heel eenvoudig om dit te voorkomen. Dat kan door bij de ingangen een deurmat neer te leggen, waaraan de schoenen afgeveegd kunnen worden. Of het is mogelijk om aan te wennen dat iedereen in huis niet op schoenen loopt. Naast het binnenlopen van zand kunnen krassen in de gietvloer ook door het verschuiven van meubels worden veroorzaakt. Het is dan ook aan te raden om viltjes onder de poten van de stoelen en meubelstukken te plaatsen die regelmatig worden verschoven.
Herstelt Gietvloer Diemen ook beschadigde gietvloeren?
Gietvloer Diemen herstelt beschadigde gietvloeren op verzoek. Dat geldt zowel voor vloeren die door ons zijn aangelegd als door andere partijen. Daarin maken wij namelijk geen onderscheid. Indien uw bestaande gietvloer beschadigd is, kunt u contact opnemen met Gietvloer Diemen voor het aanbrengen van een nieuwe topcoating. Het resultaat hangt uiteraard onder meer af van de kwaliteit van de bestaande vloer en van de mate van beschadiging van de gietvloer. Voor een uitgebreide onderhoudsbeurt kunt u ons eveneens inschakelen.
Ik wil vloerverwarming en een gietvloer, kan dat?
Een gietvloer met vloerverwarming is zelfs een uitstekende combinatie. Een PU gietvloer komt namelijk heel snel op temperatuur doordat de warmteweerstand laag is. In vergelijking met een tegelvloer of met een houten vloer is een PU gietvloer dan ook veel sneller warm. Dat is aangenaam en comfortabel, maar biedt bovendien ook voordeel met betrekking tot de energierekening. Die valt daardoor namelijk lager uit.
Is een appartement gelet op het geluid ook geschikt voor een gietvloer?
De contactgeluiden worden met een standaard polyurethaan gietvloer tot ongeveer 4-7 dB verminderd. Over het algemeen is dat voldoen. Het hangt echter wel van de regels van het appartementencomplex af of een gietvloer geschikt is voor een appartement. Mochten er extra strenge regels zijn met betrekking tot geluidsreductie dan beiden wij daarvoor een oplossing. Het is namelijk mogelijk dat er door Gietvloer Diemen een extra dempingslaag wordt aangebracht onder de gietvloer. Deze extra laag heeft een dikte van 3 millimeter. In dat geval is er vervolgens sprake van een geluidsreductie van meer dan 10 dB.
Verkleurt de gietvloer na verloop van tijd?
De gietvloeren van Gietvloer Diemen zijn kleurstabiel of volledig kleurecht. Bij de PU Gietvloer Green Line is er sprake van een uitvoering die kleurstabiel te noemen is. Dat houdt in dat er na verloop van tijd er sprake kan zijn van een vloer die licht verkleurt. De mate van verkleuring is onder meer afhankelijk van de kleur, maar ook van de lichtintensiteit. De PU Gietvloer Green Line Comfort is vloer die volledig kleurecht wordt uitgevoerd. Dat houdt in dat deze vloer geen verkleuring zal ondergaan. Indien u onder geen enkele voorwaarde verkleuring wenst dan is de laatstgenoemde uitvoering de beste optie.
Hoe kan ik de gietvloer het beste schoonmaken?
Het voordeel van het hebben van een gietvloer is dat deze heel gemakkelijk schoon te maken is. Er zijn geen naden, waar vuil, vocht of stof in kan trekken. U kunt een stofzuiger gebruiken om stof en vuil op te zuigen. Stof en vuil hechten namelijk niet aan het vloeroppervlak. Naar wens kunt u vervolgens nog een dweil gebruiken. Door het hygiënische karakter zijn gietvloeren in verschillende branches populair. Zo zijn gietvloeren onder meer geschikt voor toepassing in ziekenhuizen, professionele keukens en clean rooms.
Wat is de beste ondergrond voor een gietvloer?
De beste ondergrond voor het aanbrengen van een gietvloer is een ondergrond die sterk, vochtvrij en stabiel is. In principe kunnen gietvloeren door Gietvloer Diemen over allerlei soorten ondervloeren worden aangebracht. Wij controleren vooraf altijd of er aan de eisen voor het aanbrengen van de gietvloer wordt voldaan. Als er zich omstandigheden voordoen, waardoor de ondergrond niet perfect is, dan maken wij de ondervloer geschikt.
Kan een gietvloer over een bestaande vloer aangebracht worden?
Het is zeker mogelijk om een gietvloer over uw bestaande vloer aan te brengen. Gietvloer Diemen legt gietvloeren aan over allerlei soorten vloeren, variërend van kurk tot tegels en van hout tot natuursteen, maar ook over marmoleum en over terrazzo. Het is wel zo dat er eerst nog voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden. Onze vakmensen zorgen ervoor dat de juiste voorbereidende werkzaamheden gerealiseerd worden.
Is mijn nieuwbouwwoning geschikt voor een gietvloer
Gietvloer Diemen brengt ook gietvloeren aan in nieuwbouwwoningen. De dekvloer wordt altijd in een pril stadium aangebracht. Op het moment dat er sprake is van oplevering van uw woning dan is de dekvloer uitgewerkt en droog geworden. Er zal dan ook geen werking van de ondergrond optreden en de gietvloer kan probleemloos worden aangebracht.
Zijn er tips om een gestorte dekvloer snel te drogen?
Het is belangrijk om voor een goede ventilatie in combinatie met verwarming te zorgen. Mocht er geen of onvoldoende mogelijkheden zijn om voor een goede ventilatie door tocht te zorgen dan kunt u ventilatoren plaatsen. Er ontstaat dan ook circulatie van licht. Als er sprake is van een anhydriet dekvloer kan de calciumsulfaathuid eraf geschuurd worden. Dat zorgt voor een snellere en betere droging van de dekvloer.
Moet een vloer waterpas zijn voor het aanbrengen van een gietvloer?
Het is mogelijk om een gietvloer aan te brengen over een vloer die niet volledig waterpas is, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Per vierkante meter mag het afschot van de ondergrond niet meer bedragen dan 1 centimeter. Er kan een anhydriet dekvloer of een egalinelaag worden aangebracht om de vloer waterpas te maken voor het aanbrengen van een gietvloer.
Waardoor ontstaat blaasvorming in gietvloeren en hoe kan dat worden voorkomen?
De belangrijkste reden van het ontstaan van blaasvorming is doordat er sprake is van een ophoping van vocht in de ondergrond. Het vocht kan niet weg op het moment dat er een gietvloer ligt, waardoor er een druk door het water wordt opgebouwd. Hierdoor kan de gietvloer omhoog gedrukt worden. Het kan zijn dat er water lekt uit een waterleiding of uit een verwarmingsleiding. Om blaasvorming in de nieuwe gietvloer te voorkomen, is het belangrijk om de leidingen goed af te persen. Het gaat dan uiteraard om de leidingen in de ondergrond.
Hoeveel tijd neemt het aanbrengen van een gietvloer in beslag?
Het aanbrengen van een nieuwe gietvloer neemt vier tot vijf dagen in beslag. Dat komt gemiddeld neer op een werkweek. De eerste wordt de ondergrond geschuurd en kan de primerlaag worden aangebracht. Op de tweede dag wordt de vloer opnieuw geschuurd en wordt de schraplaag aangebracht. De derde dag is de dag waarop de gietvloer aangebracht wordt en op dag vier komt daar nog een topcoating overheen. Indien gewenst, kan er op de vijfde dag nog een topcoating aangebracht worden van 2-componenten polyurethaan. Het neemt meerdere dagen in beslag doordat de lagen elk een droogtijd nodig hebben.